Site pictogram Financieel.com

Totaal aantal Nederlandse Covid-ziekenhuizen in een week met 6% gedaald

Nederlandse ziekenhuizen behandelden dinsdag 635 mensen met Covid-19, zes procent minder dan een week eerder. Het totaal daalde tot het laagste punt sinds 28 juli. Een vergelijkbare daling van zes procent zou het patiëntentotaal tegen volgende dinsdag onder de 600 brengen.

Het huidige cijfer omvatte 203 patiënten op de intensive care, vijf minder dan op maandag, rekening houdend met nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen. De overige 432 patiënten lagen op de reguliere zorgafdelingen, een netto afname van 18.

Ziekenhuizen hebben tussen maandag en dinsdagmiddag 58 mensen opgenomen met de ziekte van het coronavirus. Dat omvatte zeven die rechtstreeks naar de intensive care werden gestuurd. De afgelopen zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 69 mensen opgenomen, waarvan 13 op een IC.

Ziekenhuisopnames zijn in een week tijd met zes procent gedaald tot 481. Dat was inclusief IC-opnames, die met acht procent zijn gestegen tot 92.

Nog eens 2.041 mensen testten positief op de besmetting met het SARS-CoV-2-coronavirus, meldt het RIVM dinsdag in zijn dagelijkse statistische update. Dat bracht het zevendaagse gemiddelde op 2.310 op basis van onbewerkte gegevens, 11 procent lager dan een week geleden. Een combinatie van ruwe en gecorrigeerde gegevens bracht het gemiddelde op 2.282.

Van 5 tot 12 september werd bij gemiddeld negen procent van de geteste personen op het coronavirus de infectie vastgesteld. Dat was een daling van 10,8 procent een week eerder.

De drie steden met de meeste nieuwe besmettingen waren Amsterdam (132), Rotterdam (130) en Utrecht (75). Het gemiddelde in Amsterdam daalde de afgelopen week met 13 procent tot 167 en 10 procent in Rotterdam tot 142. In Utrecht daalde het gemiddelde met vijf procent tot 65 en in Den Haag met negen procent tot 106.

Mobiele versie afsluiten