FINANCIEEL.com

Sterke toename van scooterongevallen sinds de pandemie

Sterke toename van scooterongevallen sinds de pandemie

Het aantal scooterongelukken in Nederland is flink gestegen ten opzichte van vóór de coronapandemie, meldt het AD op basis van analyse van cijfers van verkeersonderzoeksbureau SWOV. Bij bijna één op de acht verkeersongevallen vorig jaar was een bromfiets of scooter betrokken.

Vorig jaar vonden er in Nederland ruim 14.000 ongelukken plaats met een scooter of bromfiets. Bij bijna 8.400 betrof het uitsluitend schade aan de carrosserie. In 49 gevallen overleed iemand. Bij 5.600 ongelukken raakte iemand gewond. Dat is ruim een ​​kwart hoger dan in 2019 vóór de pandemie.

De SWOV heeft niet specifiek onderzoek gedaan naar de oorzaak van de stijging, maar volgens het AD blijkt uit cijfers uit het verleden dat onervarenheid en drukkere wegen een rol spelen. De kans dat een scooterrijder tussen de 16 en 24 jaar op de spoedeisende hulp belandt, is veel groter dan voor een oudere bestuurder, zo blijkt uit cijfers van VeiligheidNL. Volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen vergroten drukkere wegen ook “de kans op verkeersconflicten”, zegt hij tegen de krant.

Volgens het AD is het aantal ongevallen tussen scooters en voetgangers met ruim 30 procent gestegen ten opzichte van 2019. Het aantal botsingen met een vast object zoals een lantaarnpaal steeg met vrijwel hetzelfde percentage. En het aantal kop-staartbotsingen met andere scooters of auto’s was een kwart hoger dan in 2019.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert