FINANCIEEL.com

Spotify verhoogt voor het eerst de abonnementsprijzen in Nederland

Spotify verhoogt voor het eerst de abonnementsprijzen in Nederland

Spotify verhoogt voor het eerst zijn prijzen in Nederland. De abonnementsprijzen gaan met 1 tot 3 euro per maand omhoog. De muziekstreamingdienst voert de prijsverhoging door in tientallen landen.

Wie nu een individueel reclamevrij abonnement neemt, betaalt meteen 10,99 euro in plaats van de vorige 9,99 euro per maand. Bestaande gebruikers van de muziekstreamingdienst krijgen in ieder geval een maand later een e-mail waarin wordt aangekondigd dat hun rekening wordt verhoogd.

Ook andere abonnementen van de streamingdienst worden duurder in Nederland. Studenten moeten voortaan 5,99 euro betalen in plaats van 4,99 euro. Een gezinsabonnement, dat geschikt is voor maximaal zes gebruikers, kost nu 17,99 euro per maand, in plaats van 14,99 euro. De prijs voor een tweepersoonsabonnement, die voorheen 12,99 euro bedroeg, wordt met 2 euro verhoogd.

Spotify voert de prijsverhoging door in tientallen landen, waaronder Nederland. Volgens de van oorsprong Zweedse dienst is dat nodig om te kunnen blijven innoveren. De prijzen van Spotify bleven lange tijd hetzelfde. Concurrenten als Apple en Amazon hebben hun abonnementsprijzen voor muziek en audio al verhoogd.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert