Sneeuw verwacht komend weekend in NL

Inwoners van Nederland hebben deze winter lang moeten wachten, maar dit weekend kan er in het grootste deel van het land sneeuw vallen, aldus Buienradar. Vooral op zaterdag is de kans op sneeuw in het hele land groot, zegt William Huizinga van de weerdienst tegen RTL Nieuws.

Zaterdag rond 14.00 uur begint de sneeuwval, verwacht Buienradar. “Dat begint met een mengsel van regen en natte sneeuw, maar het wordt sneeuw die op de grond blijft liggen. Later in de middag en vroege avond valt er op veel plaatsen sneeuw.” De westelijke delen van het land zullen de meeste sneeuwval krijgen, daar wordt ongeveer 5 centimeter verwacht. “Ongeveer drie centimeter in het oosten. Op dit moment wordt voor de Wadden één tot twee centimeter berekend.”

Inwoners van Nederland wordt geadviseerd om zaterdag en zondag vroeg van de sneeuw te genieten, want veel langer duurt het niet. “Als het droog is en misschien een paar graden boven nul, blijft de sneeuw nog wel even liggen. Maar als er regen valt, zal de sneeuw snel verdwijnen en komen er een paar buien op zondag. Toch denk ik dat we kunnen beginnen. Zondag met een blanke wereld ‘, zei Huizinga tegen de omroep.

Meteorologisch instituut KNMI verwacht tot en met zaterdag maxima rond de 2 of 3 graden. Zondag kan het wat warmer zijn, met thermometers die op sommige plaatsen naar 7 graden stijgen.

Plaats een reactie