Site pictogram Financieel.com

Slechts 8 nieuwe ziekenhuisopnames in Covid-19 en nog 5 sterfgevallen gemeld

Nog eens 8 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en werden gediagnosticeerd met een Covid-19-infectie sinds de pandemie begon, zei het RIVM. Het totale aantal patiënten dat met de ziekte in het ziekenhuis was opgenomen, bereikte op zondag 11.735.

Geen van de nieuw erkende ziekenhuisopnames vond plaats op zaterdag, maar er was één opname op donderdag en een andere op vrijdag.

Ondertussen bedroeg het dodental Covid-19 in Nederland 5.956, aldus het RIVM. Dat weerspiegelt een stijging van 5 ten opzichte van de eerdere aankondiging van het bureau. Er waren geen onmiddellijk bekende sterfgevallen van zaterdag en er werden er nog drie toegevoegd aan de telling van vrijdag, waardoor het totaal van die dag op tien komt.

Bij nog eens 185 anderen werd een actieve Covid-19-infectie vastgesteld. In totaal zijn sinds begin maart 46.442 positief getest met een slijmzwabbeltest.

Ongeveer 350 duizend mensen zijn getest op SARS-CoV-2, de virale stam die verantwoordelijk is voor de wereldwijde gezondheidscrisis, aldus het RIVM.

Mobiele versie afsluiten