FINANCIEEL.com

Schiphol benoemt Pieter van Oord tot nieuwe CEO

Schiphol benoemt Pieter van Oord tot nieuwe CEO

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke CEO Ruud Sondag van de luchthavengroep. Hij komt van het maritieme dienstverlener Van Oord, dat onder meer bekend staat om baggerwerkzaamheden en het leggen van kabels voor offshore windparken. Van Oord zal naar verwachting in juni volgend jaar de leiding van Schiphol Group overnemen.

De raad van commissarissen van Schiphol legde uit dat de visie van Van Oord om de luchtvaartsector te verduurzamen een belangrijke rol speelde bij zijn selectie. Ook heeft hij ruime ervaring in een “complexe, operationele sector”, aldus de commissarissen.

Pieter van Oord geeft sinds 2008 leiding aan het familiebedrijf Van Oord, als opvolger van zijn oom Koos. Daarnaast is hij lid van de raad van toezicht van Nationaal Park De Hoge Veluwe en voorzitter van het bestuur van Stadion Feijenoord.

De huidige bestuursvoorzitter Sondag zal in maart terugtreden. Daarna zal financieel directeur Robert Carsouw voor enkele maanden de functie van CEO overnemen. Sondag verving Dick Benschop, die in november vorig jaar terugtrad als CEO van de luchthaven. Benschop verliet de luchthaven na een chaotische zomer vanwege personeelstekort.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert