FINANCIEEL.com

Rotterdam start vertrek Tour de France Femmes 2024; Drie podia in Nederland

Rotterdam start vertrek Tour de France Femmes 2024; Drie podia in Nederland

Rotterdam zal in augustus volgend jaar gastheer zijn van het grote vertrek van de derde Tour de France Femmes avec Zwift – de eerste keer dat de wielerwedstrijd buiten Frankrijk van start gaat. De eerste drie van de acht etappes van de race zullen in Nederland plaatsvinden, waarbij de eerste en tweede etappe eindigen in Den Haag en Dordrecht, zo maakten de organisatoren bekend.

“We zijn er trots op dat we samen met Den Haag en Dordrecht de eerste buitenlandse Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift mogen organiseren”, aldus de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De magie van de tour verspreidt zich wijd en zijd. Dit onvergetelijke evenement zal onze burgers aanmoedigen om op de fiets te stappen en hun wereld uit te breiden.”

De Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten won vorig jaar de eerste Tour de France Femmes. De tweede editie van de race start later deze maand in Clermont-Ferrand, op zondag 23 juli.

“Het wereldknooppunt voor vrouwenwielrennen was een natuurlijke keuze om de grootste wielerwedstrijd ter wereld te organiseren”, zegt Marion Rousse, directeur van de race. “De afgelopen seizoenen waren een verhaal van Nederlands overwicht. Vertrekkend vanuit het huis van deze kampioenen zal een groot volksfeest ontbranden. Verwacht dat hun aanhangers massaal zullen verschijnen.

De Tour de France Femmes 2024 vindt plaats van 12 tot 18 augustus. Dat zijn acht etappes in zeven dagen want er komt op 13 augustus een dubbele etappe met een middagtijdrit door de straten van Rotterdam. De rest van de route wordt in oktober onthuld.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert