Rondvliegend puin doodde vrouw, 73, tijdens Zierikzee tornado

By Jernst van Waal

De 73-jarige vrouw die maandag om het leven kwam tijdens een tornado in Zierikzee, werd geraakt door puin dat door de lucht vloog. De vrouw, uit Wassenaar, was op dat moment buiten, meldt de politie donderdag. Het aantal huizen waarvan bekend is dat het schade heeft opgelopen tijdens de storm, is gestegen tot 300.

In totaal raakten negen mensen gewond, van wie één in het ziekenhuis werd opgenomen. De politie wil geen update geven over hun medische situatie.

Van de 300 huizen raakten er 150 zwaar beschadigd. Vijf zijn volledig onbewoonbaar gemaakt, zegt woningbouwvereniging Zeeuwland na een taxatie. De bewoners van twee van die locaties zijn al in een andere woning in de gemeente geplaatst.

De woningbouwvereniging was nog in gesprek met de andere bewoners over alternatieve huisvestingsmogelijkheden. Zeeuwland zei te hopen voor het weekend een oplossing te hebben.

Een schatting van de totale schade was vier dagen nadat de tornado het kleine dorp trof nog steeds niet beschikbaar. Jack van der Hoek, de burgemeester van Zierikzee, zei eerder dat de schade in de miljoenen loopt.