Politie zoekt man na dood gevonden vrouw in Arnhem

By Jernst van Waal

De politie is op zoek naar de 41-jarige Martijn van de Laar. De man is verdachte in de zaak van een vrouw die donderdag dood is aangetroffen in de Cuijkstraat in Arnhem.

Wie de man ziet, mag hem niet zelf benaderen, maar direct 112 bellen, aldus de politie. Het is mogelijk dat hij een gevaar is voor zichzelf en anderen.

“Het is een inbreuk op iemands privacy, maar nu wordt de naam bekend gemaakt vanwege de ernst van de zaak”, zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Gelderland. Van de Laar draagt ​​volgens de politie mogelijk een licht kaki overhemd, donkere broek en sportschoenen.

De dood van de vrouw wordt nog onderzocht, aldus de politie. Ze werd naakt op straat gevonden voor haar appartement na een ruzie met haar partner, Van de Laar, vertelden haar buren aan De Gelderlander.

Hoewel de politie geen informatie heeft vrijgegeven over de identiteit van de overleden vrouw, kenden veel van haar buren haar. Ook hoorden ze regelmatig ruzie tussen haar en Van de Laar.

Benedenbuurvrouw Linda van Dijk zei dat ze in het verleden de politie had gebeld nadat ze via het plafond de ruzies van het stel had gehoord. “Zo’n lieve meid. We hebben de politie meerdere keren gebeld. Had ik dat nu maar gedaan”, zei Van Dijk.

Ook de buurman van het stel, John Wekker, vond de ruzies zorgwekkend. “De ruzies escaleerden steeds meer: ​​harder en harder stampen”, herinnert hij zich tegen De Gelderlander. “Stop ermee”, zei ze steeds. Ze konden uren doorgaan, van acht uur ’s avonds tot drie uur ’s ochtends. Vorig jaar heb ik voor het eerst de politie gebeld.”

Een buurvrouw, die Rowan kent en wiens naam bekend is bij De Gelderlander, zegt signalen te herkennen uit haar eigen ervaring met huiselijk geweld en heeft hierover contact gehad met de overleden vrouw. Op de avond dat de vrouw stierf, zei Rowan dat ze iemand aan haar deur hoorde.

“Blijkbaar stond ze voor mijn deur voordat ze naar buiten rende. Ik hoorde een doffe plof en toen riep iemand mijn naam, maar herkende de stem niet, dus dacht er weinig aan. Even later zag ik haar liggen. Er was bloed op mijn voordeur. Ik voel me verschrikkelijk: als ik hem had opengedaan, had ze misschien nog geleefd.”

Buren hebben bloemen en kaarsen gelegd op de straat waar de vrouw is overleden. Ze zeiden tegen De Gelderlander dat ze hopen dat de politie de verdachte snel vindt.