Politie Arnhem ontmantelt professioneel drugslab; Een Zweed en twee Colombianen werden gearresteerd

Met zwaar geschut viel een gewapend arrestatieteam donderdagavond een groot pakhuis in Arnhem (Gelderland) binnen. Volgens de politie is daar een crystal meth-lab gevestigd. Een Zweedse en twee Colombiaanse verdachten werden gearresteerd.

Rond 20.30 uur werd een pantservoertuig ingezet om de toegangspoort en het rolluik van het pakhuis in Meijnerswijk in Arnhem open te breken. Het team heeft veel tijd besteed aan het doorzoeken van het gebouw, dat uit meerdere garageboxen bestaat.

Professioneel lab

In een van die loodsen is volgens een politiewoordvoerder een professioneel crystal meth-lab gevonden, dat bedoeld is voor de laatste fase van de productie van de kristalvormige harddrug. In de schuur zijn ook slaapplaatsen en zelfs een keukentje gevonden, wat duidt op langdurige en professioneel georkestreerde praktijken.

Een groot afzuigsysteem, dat in de garage is geïnstalleerd, heeft vermoedelijk de giftige rook afgezogen die vrijkomt bij het koken van crystal meth. In de schuur werden ook grote blauwe vaten gevonden, die vaak in medicijnlaboratoria werden gebruikt om drugsafval op te ruimen.

De politie heeft tijdens de inval minstens één verdachte aangehouden. Een 34-jarige Zweedse verdachte zat verstopt in het verlaagde plafond, maar werd gevonden door het Special Intervention Team. Twee Colombiaanse staatsburgers, een 27-jarige en een 38-jarige, werden ook gearresteerd.

Tijdens de overval was een groep sporters bezig met buitenoefeningen in de buurt van de schuur. Ze werden op afstand gehouden en met verbijstering gadegeslagen toen de politie de schuur binnenviel.

“Drugsverspilling”

Op Bedrijvenpark Meijnerswijk staat de loods waarin het lab is aangetroffen. Drugsafval wordt volgens een naaste bewoner vaker rond de schuur aangetroffen.

De politie zal tot nader order onderzoek blijven doen op en rond het terrein. Het gebouw wordt tijdens het onderzoek en de ontmanteling van het lab beveiligd.

Plaats een reactie