Site pictogram Financieel.com

Piraten ontvoeren twee bemanningsleden van het Groningse schip

Het schip Water Phoenix van de Groningse rederij Seatrade is dinsdag voor de kust van Nigeria aangevallen door piraten. Twee bemanningsleden werden gegijzeld. De overige 16 bemanningsleden bleven ongedeerd, bevestigde de rederij aan RTV Noord.

Het schip is na de aanval door de Nigeriaanse marine naar de haven van Lagos geëscorteerd, zegt Seatrade-woordvoerder Cor Radings tegen de omroep. Een speciaal team van de rederij probeert momenteel contact te leggen met de ontvoerde bemanningsleden, in een poging hun veilige terugkeer te bespoedigen.

“Dit is een buitengewoon zorgwekkende situatie, ook voor de familie van de bemanningsleden”, zei Radings. “We willen zo snel mogelijk een dialoog aangaan met de kapers om onze mannen weer thuis te krijgen.” Seatrade staat in nauw contact met de autoriteiten in Nigeria.

Het bedrijf zou geen verdere informatie vrijgeven om de veiligheid van zijn twee ontvoerde bemanningsleden niet in gevaar te brengen.

De Water Phoenix vaart onder de Liberiaanse vlag. Het was onderweg van IJmuiden naar Lagos toen het werd aangevallen.

In 2018 werd een ander Seatrade-schip aangevallen voor de kust van Nigeria. Vervolgens werden vier bemanningsleden ontvoerd en gedurende twee en een halve week gegijzeld.

Mobiele versie afsluiten