Phishingmails en oplichting nemen toe: Belastingdiensten bestrijden cybercriminaliteit

Cybercriminelen proberen steeds meer geld te stelen door zich voor te doen als van de officiële belastingdienst, met behulp van phishing-e-mails, apps en sms-berichten. Het aantal fraudemeldingen is sinds de coronaviruspandemie exponentieel gestegen, meldt het Security Operations Center (SOC) van de Belastingdienst in Apeldoorn.

Dit jaar hebben de belastingdiensten al 150.000 meldingen ontvangen over frauduleuze phishing-e-mails. “Dat is meer dan vier keer de 35.000 die in 2019 werden ontvangen, en het is pas november”, zegt Jan Polkerman, chief technology officer van de Belastingdienst.

De forse toename van claims van frauduleuze e-mails komt overeen met de bevindingen van het SOC, zegt directeur Karl Lovink. “Phishingberichten worden steeds geavanceerder. Cybercriminelen zijn tegenwoordig goed opgeleid en investeren vaak veel geld in dergelijke phishing-operaties ”, zegt hij.

Bovendien zijn de e-mailadressen van miljoenen Nederlanders tegenwoordig beter beschikbaar op het ‘dark web’. In combinatie met andere persoonsgegevens zijn cybercriminelen steeds beter in staat om zeer gepersonaliseerde e-mails te schrijven.

Volgens de Belastingdienst zijn “Nederlanders inmiddels gewend aan phishingmails die zich voordoen als van banken. Daarom gebruiken criminelen steeds vaker namen van andere organisaties, waarvan de Belastingdienst een prominente rol speelt.”

Ook komen er steeds vaker valse berichten uit naam van incassobureaus. Het Centraal Gerechtelijk Incassobureau (CJIB) wordt veel gebruikt om mensen bang te maken bij phishing.

Cybercriminelen weten hoe ze effectief moeten reageren op actuele gebeurtenissen. In de huidige tijd wordt de Covid-pandemie gebruikt om angst aan te wakkeren. De Belastingdienst maakte bekend dat “we vanaf maart-april ineens talloze coronagerelateerde phishing-e-mails zagen opduiken.”

De Belastingdienst zorgt ervoor dat ze nooit dreigen eigendommen in beslag te nemen via een e-mail, sms of whatsapp. “We zouden ook nooit telefonisch om betaling vragen”, zegt Jan Polkerman.

Plaats een reactie