Opnieuw minder treinen op sommige trajecten door personeelstekort NS

By Jernst van Waal

Door een tekort aan beschikbaar personeel rijden er zaterdag op een aantal trajecten minder treinen, meldt de NS vrijdag. Zo rijden er minder intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Lelystad Centrum en tussen Schiphol Airport en Nijmegen.

Op zaterdag rijden er ook minder sprinters tussen Utrecht Centraal en Baarn en tussen Eindhoven Centraal en Weert.

Eerder deze maand moest NS op een aantal trajecten minder treinen laten rijden. Het transportbedrijf heeft veel vacatures en is op zoek naar conducteurs, chauffeurs en monteurs.

Ook Arriva kampt met personeelstekorten. De vervoerder maakte vrijdag bekend dat een tijdelijke aanpassing van de treindienstregeling in de Achterhoek met twee weken wordt verlengd. De aanpassing duurt naar verwachting tot 9 juli.

Verspreid over de dag komen in deze periode enkele ritten op de trajecten Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Apeldoorn en Arnhem-Winterswijk te vervallen. Wel is gegarandeerd dat er minimaal één keer per uur een trein op deze trajecten zal rijden. Arriva heeft last van “beperkte beschikbaarheid van chauffeurs”.