FINANCIEEL.com

Opnieuw burgemeester ernstig bedreigd: ‘Ik ga je vermoorden’

Opnieuw burgemeester ernstig bedreigd: ‘Ik ga je vermoorden’

Burgemeester Reinie Meilissant van Gorinchem heeft aangifte gedaan van bedreigingen bij de politie. Een man die haar eerder bij haar thuis bedreigde, confronteerde haar maandag opnieuw op straat in Gorinchem en dreigde haar te vermoorden, meldt Rijnmond.

In de zomer wachtte de man uit Gorinchem bij haar thuis op Meilssant. Volgens haar zei hij: “De tijd is gekomen. Ik ga je vermoorden.” Ze vluchtte haar huis binnen en belde de politie. Omdat er echter geen geluidsopnamen of getuigen waren, heeft het Openbaar Ministerie de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Maandag werd ze door dezelfde man op straat geconfronteerd toen ze langs het gemeentehuis van Gorinchem liep. Hij schreeuwde dat hij een ‘autonoom’ was, niet naar haar hoefde te luisteren, en dat er kogels op komst waren.

Deze keer waren er veel getuigen op de drukke straat. Omstanders probeerden de burgemeester te steunen terwijl zij de politie belde en later aangifte deed. De politie doet onderzoek.

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zijn autonomen ‘een subbeweging binnen een grotere groep anti-regeringsmensen’. De dienst schat dat er volgens Rijnomd zo’n 10.000 autonomen in Nederland zijn. Ze vinden dat de Nederlandse wet- en regelgeving niet op hen van toepassing is en betalen geen zaken als belastingen en zorgpremies meer. Binnen deze groep heersen complottheorieën.

Melissant is de tweede Nederlandse burgemeester die deze week ernstig wordt bedreigd. Maandag probeerde een 76-jarige man burgemeester Boy Scholtze van Drimmelen met zijn auto aan te rijden bij het gemeentehuis in Made nadat hij hem had bedreigd en beledigd vanwege zijn seksuele geaardheid.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert