FINANCIEEL.com

Ook VodafoneZiggo stopt voorlopig met adverteren op X

Ook VodafoneZiggo stopt voorlopig met adverteren op X

Ook VodafoneZiggo heeft het adverteren op sociale mediaplatform X tijdelijk stopgezet. Volgens de Nederlandse telecomprovider sluit het adverteren daar “momenteel niet aan” bij de merken van het bedrijf. “Daarom hebben wij besloten om vanaf maandag onze advertenties op dit platform te pauzeren”, aldus een woordvoerder.

Vorige week maakten ook het Nederlandse staatsgokbedrijf Nederlandse Loterij en de online retailer Bol hun besluit bekend om te stoppen met adverteren op X. De Nederlandse Loterij had tot doel “plaatsing naast ongewenste en ongepaste berichten verder te voorkomen.” Bol meldde dat hij al was gestopt met adverteren toen Elon Musk het voormalige Twitter overnam en ervoor koos zijn merk niet met X te associëren vanwege “een gebrek aan moderatie van de inhoud”.

Bol is ook gestopt met het plaatsen van eigen tweets op X. “We monitoren en reageren nog steeds op vragen van klanten via dit kanaal en verwijzen deze door naar onze Klantenservice”, aldus een woordvoerder.

Onlangs hebben verschillende grote bedrijven, waaronder IBM en Apple, aangekondigd dat ze zich terugtrekken uit het adverteren op het platform vanwege antisemitisme op X. Dit besluit volgde nadat de onderzoeksgroep Media Matters screenshots had gepubliceerd waarop advertenties te zien waren onder berichten die de ideologieën van Adolf Hitler of het Derde Rijk verheerlijkten.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert