“Onvoorstelbaar”, zeggen ouders over de dood van de 14-jarige Lotte

“Het is onvoorstelbaar in welke situatie we terecht zijn gekomen”, zei een woordvoerder namens de ouders over het overlijden van hun dochter Lotte. Het lichaam van het 14-jarige meisje is zondag gevonden in een sloot op een industrieterrein in Almelo. Er zitten drie verdachten in hechtenis, een vader en zijn twee minderjarige zonen, bevestigt de politie.

Lotte ging zondagmiddag fietsen en kwam nooit meer thuis. Haar lichaam werd vroeg in de avond gevonden in een sloot aan de rand van industrieterrein Wendelgoor. Wat er tussendoor gebeurde is nog niet duidelijk, maar RTV Oost meldde dat het meisje mogelijk ruzie heeft gekregen met een van de minderjarige verdachten en dat de situatie uit de hand is gelopen.

“We zitten vol met vragen”, zegt familiewoordvoerder Jeroen Baardemans tegen RTV Oost. Hij komt van Namens De Familie, een organisatie die woordvoerders levert aan gezinnen na ernstige gebeurtenissen. Lottes ouders weten nog niet hoe ze stierf, maar haar lichaam is vrijgelaten. Ze richten zich niet op de begrafenis van het meisje. “We willen de komende tijd focussen op wat er op ons afkomt. Dat willen we in alle rust en privacy doen.”

Volgens de omroep heeft de politie de afgelopen dagen op drie plaatsen onderzoek gedaan – de plek waar het lijk van Lotte is gevonden, en in twee woningen in Almelo en Wierden. De politie zei dat ze de doodsoorzaak van het meisje hebben vastgesteld, maar heeft niet aangekondigd hoe ze is overleden. Over het algemeen geeft de rechterlijke macht weinig informatie vrij over zaken waarbij minderjarigen betrokken zijn.

De dood van Lotte doet denken aan een verschrikkelijk weekend in juni 2017, toen twee 14-jarige meisjes in afzonderlijke gevallen vermoord werden aangetroffen. Zowel Romy Nieuwburg als Savannah Dekker werden dood in het water aangetroffen en in beide gevallen werden tieners veroordeeld voor hun moorden.

Plaats een reactie