Site pictogram Financieel.com

Ondernemers bieden een kijkje achter de schermen op de Wallen

Ondernemers bieden een kijkje achter de schermen op de Wallen

Ondernemers op de Amsterdamse Wallen bieden dit weekend een kijkje achter de schermen. Ze hopen mensen voor te lichten over wat de beroemde wijk te bieden heeft.

Op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur laten zo’n 40 ondernemers zien wat ze doen in dit deel van de oude stad. Op het programma staan ​​karaoke bij The Upcycle en een rondleiding door brouwerij De Prael. Bij het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) legt een sekswerker uit hoe het is om achter het raam op de Wallen te werken. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in het buurthuis van het Leger des Heils, paaldansen in de Banana Bar of zich laten entertainen door een dragqueen in Paleis van de Weemoed.

“De levendige buurt met haar rijke historie, tolerant karakter en diverse groep ondernemers wordt vaak afgeschilderd als eenzijdig, laagwaardig en louche”, schrijven de initiatiefnemers. “Niets is minder waar en dat laten we zien tijdens de Red Light District Open Days.”

De wijk is de plaats van groeiende controverse. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam kondigde in mei nieuwe druktebeperkende maatregelen op de Wallen aan, waar veel ondernemers tegen waren. De laatste jaren zijn er ook plannen in de maak om sekswerkers van de Wallen te verhuizen naar een ‘erotisch centrum’ aan de rand van de stad. Veel sekswerkers zijn tegen deze plannen en zijn sceptisch over de veiligheid van de nieuwe locatie.

Mobiele versie afsluiten