Site pictogram Financieel.com

Onder het Centraal Station opent de grootste fietsenstalling van Amsterdam

Onder het Centraal Station opent de grootste fietsenstalling van Amsterdam

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) heeft donderdag de grootste fietsenstalling van Amsterdam onder Amsterdam Centraal Station officieel geopend. Zaterdag viert de stad het vernieuwde Stationsplein en de IJboulevard na vier jaar verbouwen en bouwen.

De fietsenstalling Stationsplein is de eerste ter wereld die onder water is gebouwd. Het biedt plaats aan 7.000 fietsen en is ondergronds verbonden met de metro en de Centraal Stationshal. De fietsenstalling is 24/7 geopend en parkeren is de eerste 24 uur gratis.

Ook renoveerde de stad de afgelopen vier jaar steigers en bruggen, verbreedde voet- en fietspaden, verving tramsporen en haltes en legde veel ondergrondse kabels en leidingen aan op het Stationsplein. Dat werk zit er dan eindelijk op, en de stad nodigt buurtbewoners uit om zaterdag het vernieuwde plein – en einde bouwoverlast – te vieren.

Op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er rondleidingen door de fietsenstalling, ritjes met een historische tram, rondvaarten rond Stationseiland, liedjes gezongen door het Amsterdamse Smartlappenkoor en poppenspel met Jan Klaassen en Katrijn. Het feest is gratis voor iedereen die erbij wil zijn.

Mobiele versie afsluiten