FINANCIEEL.com

Noodbesluit in Enschedese binnenstad voor kwalificatiewedstrijd FC Twente Conference League

Noodbesluit in Enschedese binnenstad voor kwalificatiewedstrijd FC Twente Conference League

In de binnenstad van Enschede geldt woensdag en donderdag een noodverordening vanwege de wedstrijd tussen FC Twente en de Zweedse voetbalclub Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League, zo maakt de gemeente maandag bekend. Om veiligheidsredenen zijn in deze periode alleen supporters van FC Twente toegelaten in de binnenstad.

In het noodbesluit is bepaald dat supporters van Hammarby IF en fans van een andere club dan FC Twente woensdag en donderdag niet mogen rondhangen in de binnenstad. Het noodbesluit is van kracht van woensdag 10.00 uur tot vrijdag 10.00 uur. Zolang de maatregel van kracht is, kan de politie snel ingrijpen om ongeregeldheden door supportersgroepen te voorkomen.

“Zweedse supporters die in het bezit zijn van een kaartje voor de wedstrijd, zijn donderdagmiddag voor de wedstrijd welkom in de fanzone bij het stadion van FC Twente”, zegt locoburgemeester Niels van den Berg. Daarmee doelt hij op zo’n 1.500 Zweedse fans.

Van den Berg nam dit besluit na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie “ter voorkoming van confrontaties tussen supportersgroepen” en “in het belang van ieders veiligheid”. Door het evenement Grolsch Summer Sounds Enschede Dance op de Oude Markt en de reguliere koopavond wordt het donderdagavond erg druk in de binnenstad van Enschede.

In het kader van de noodverordening heeft Van den Berg horecaondernemers en winkeliers in de binnenstad en rond het stadion van FC Twente ook gevraagd om op woensdag en donderdag consumptie in plastic bekers te schenken op hun terrassen.

De wedstrijd tussen FC Twente en Hammarby IF is de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League. De terugwedstrijd vindt plaats in Stockholm op donderdag 3 augustus.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert