Nog twee doden gevonden in het water van Scheveningen; Een ontbreekt nog

By admin

Reddingswerkers vonden dinsdagochtend de lichamen van twee watersporters in de Noordzee bij Scheveningen. Eén persoon wordt nog steeds vermist nadat een groep surfers en zwemmers maandag in zee in de problemen kwam.

Journalisten ter plaatse meldden dat ze twee lichamen uit het water hadden zien verwijderen. Woordvoerders van de hulpdiensten hebben de sterfgevallen bevestigd aan NU.nl en Omroep West.

Een groep mensen ging maandagavond surfen en zwemmen in de Noordzee, maar kwam rond 18.45 uur in de problemen. Zeven mensen zijn maandag uit het water gehaald. Twee stierven, ondanks pogingen om ze te reanimeren. Een ander moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hulpdiensten bleven de wateren doorzoeken tot het te donker werd om te zien. De zoektocht werd dinsdagochtend hervat.

De veiligheidsregio Haaglanden meldde dinsdag dat de hulpdiensten nog op zoek zijn naar een tot drie vermiste watersporters. Uit informatie van de maandag geredde groep bleek dat er nog steeds minstens één persoon vermist was. Twee anderen werden ook gezien in het water, maar het was onduidelijk of ze het water op eigen kracht hadden verlaten. Het lijkt er nu op dat ze dat niet hebben gedaan.