Nederlandse royals spreken hun steun uit voor bedrijven die getroffen zijn door anti-avondklokrellen

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben een verklaring vrijgegeven naar aanleiding van rellen in Nederland sinds zaterdag het uitgaansverbod voor het coronavirus is ingevoerd. Ze bedankten de eerstehulpverleners die werkten om het land veilig te houden en spraken hun steun uit voor degenen die door het geweld waren getroffen.

“Onze grote dank gaat uit naar alle politieagenten, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor de veiligheid van ons allemaal. Je doet fantastisch werk onder moeilijke omstandigheden”, aldus het koningspaar in een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst RVD op sociale media.

“We leven mee met alle ondernemers en anderen die door geweld zijn getroffen. En we zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties die mensen hebben ondernomen om elkaar te helpen. Samen komen we hier doorheen”, aldus de koning en de koningin.

Na drie nachten van gewelddadige rellen in tientallen Nederlandse gemeenten was het dinsdagavond relatief rustig. De oproerpolitie hoefde alleen in te grijpen in Rotterdam en Amsterdam. In het hele land werden nog steeds tientallen mensen gearresteerd. En veel gemeenten vaardigden uit voorzorg noodverordeningen uit.

Plaats een reactie