FINANCIEEL.com

Nederlandse markt niet meer enthousiast over elektrische auto’s

Nederlandse markt niet meer enthousiast over elektrische auto’s

De verkoop van elektrische auto’s loopt terug omdat kopers twijfelen omdat binnenkort ook de wegenbelasting op deze voertuigen van toepassing zal zijn, meldt het AD vrijdag.

Vanaf 2025 gaan eigenaren van elektrische auto’s wegenbelasting betalen. In eerste instantie een kwart van het normale tarief, en in 2026 het volledige tarief. Deze belasting is aanzienlijk, aangezien elektrische auto’s doorgaans 300 tot 600 kilo zwaarder zijn dan brandstofauto’s.

De jaarlijkse wegenbelasting voor een kleine elektrische auto als de Fiat 500 zal zo’n 720 euro bedragen, terwijl een Tesla Model X te maken krijgt met een hogere belasting van ongeveer 1.800 euro. De huidige gemiddelde maandelijkse wegenbelasting varieert van 20 tot 60 euro.

Autodealers hebben een recente daling in de verkoop van elektrische auto’s opgemerkt. “Kopers twijfelen”, zegt Paul de Waal van Bovag tegen het AD, waarbij hij benadrukt hoe belangrijk het is om de wegenbelasting aan te passen aan het gewicht om de interesse van kopers vast te houden. “Anders zullen we onze klimaatdoelstellingen niet bereiken”, voegde hij eraan toe.

Het kabinet streeft ernaar dat in 2030 alle nieuwe auto’s elektrisch zijn. Nederland heeft echter zijn leidende positie in de Europese verkoop van elektrische auto’s verloren en loopt nu achter op Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland.

Ook zijn kopers huiverig om elektrische auto’s te kopen vanwege de door Tesla geïnitieerde prijzenoorlog. Het basismodel van de Tesla Model Y werd onlangs teruggebracht tot net onder de subsidiedrempel van 45.000 euro, met een potentiële subsidie ​​van 2.950 euro, een daling ten opzichte van de oorspronkelijke prijs van 65.000 euro twee jaar geleden. Autotelex merkte op dat consumenten wachten op verdere prijsverlagingen.

Ondanks de daling van de prijzen voor elektrische auto’s zegt Bert van Wee van de TU Delft tegen AD dat hij het nog te vroeg vindt om de belastingvoordelen voor deze voertuigen af ​​te schaffen. Hij pleit voor een specifiek wegenbelastingtarief voor elektrische auto’s, waarbij rekening wordt gehouden met het extra gewicht.

Een ander probleem is dat mensen elektrische auto’s nog steeds als duurder ervaren, terwijl dit op de lange termijn vaak niet het geval is. Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat elektrische voertuigen zuiniger zijn dan brandstofauto’s als de aanschafprijs, verzekering en onderhoud worden meegerekend, en een maandelijkse besparing tot wel 200 euro opleveren.

Twee derde van de kopers vindt de initiële kosten van elektrische auto’s echter te hoog, ondanks de besparingen op de lange termijn. KPMG waarschuwde dat de introductie van wegenbelasting voor elektrische auto’s brandstofauto’s weer aantrekkelijker zou kunnen maken.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert