Nederlandse man vrijgesproken van moord op zijn vrouw op een jacht in Colombia

Peter P. werd in 2015 vrijgesproken van de moord op zijn vrouw op hun jacht in Colombia. De rechtbank in Utrecht oordeelde dat het “niet overtuigd was” dat de 65-jarige man zijn vrouw tijdens hun zeiltocht heeft gewurgd, meldt NRC.

De 54-jarige Duranda van de Bruijn werd gewurgd terwijl zij en P. voor anker lagen voor de kust van de Colombiaanse stad Cartagena. P. ontkende erbij betrokken te zijn en zei dat zijn vrouw was vermoord door piraten die aan boord kwamen om hen te beroven.

Het OM geloofde de versie van P. niet. De aanklager voerde aan dat P. de overval had geënsceneerd ter dekking van de moord op zijn vrouw. Bewijs hiervan, volgens de aanklager, omvat onder meer dat waardevolle spullen op het jacht zijn achtergelaten en forensisch onderzoek heeft geen bewijs gevonden dat iemand anders dan P. en zijn vrouw op de boot aanwezig waren.

Volgens de rechtbank is P.’s versie van de gebeurtenissen voldoende aannemelijk. De Nederlandse forensisch coördinator getuigde dat niet al het sporenbewijs goed was beveiligd. Uit verklaringen was ook gebleken dat P. en zijn vrouw een “liefdevolle en harmonieuze relatie” hadden, aldus de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar cel van de man. Het is nog niet duidelijk of het in beroep zal gaan tegen de uitspraak.

follow:
admin

admin

Related Posts