FINANCIEEL.com

Nederlandse coureur Dilano Van ’t Hoff sterft na ongeval op het circuit

Nederlandse coureur Dilano Van ’t Hoff sterft na ongeval op het circuit

De Nederlandse coureur Dilano van ’t Hoff is overleden na een ernstig ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps. De 18-jarige coureur kwam uit voor Team MP Motorsport in het Alpine Formula Regional European Championship.

Van ’t Hoff was tijdens de tweede race betrokken bij een valpartij op het rechte stuk van Kemmel. Hulp op de baan mocht helaas niet baten. Vier jaar geleden was de Fransman Anthoine Hubert op hetzelfde stuk van de baan overleden.

Van ’t Hoff begon met karten. Twee jaar geleden won hij in zijn debuutseizoen het Spaanse Formule 4-kampioenschap. In de huidige klasse waarin hij reed, werd hij 16e algemeen.

Zijn team reageerde met groot verdriet op zijn overlijden. “We zijn er kapot van door het verlies van een van de grootste Nederlandse talenten, die ons team zoveel energie heeft gegeven in de jaren dat hij voor ons reed. Dilano maakte deel uit van onze racefamilie sinds zijn autosportdebuut in 2021. We betuigen ons medeleven aan Danilo’s familie en dierbaren. We steunen hen en onze teamleden die niet alleen een coureur maar ook een vriend hebben verloren.”

Ook Formule 1-baas Stefano Domenicali betuigde zijn medeleven. “We zijn zo verdrietig om te horen dat Dilano van ’t Hoff vandaag op Spa-Francorchamps is overleden. Dilano stierf tijdens het najagen van zijn droom om het toppunt van de autosport te bereiken. Samen met de hele autosportgemeenschap zijn onze gedachten bij zijn familie en dierbaren.”

De organisatoren van het Europees Regionaal Kampioenschap, het circuit en de Belgische Autosportfederatie spraken in een verklaring ook hun steun uit aan de familie, het team en de vrienden van Van ’t Hoff.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert