Nederland weekend om somber, winderig en kil te zijn

In Nederland werd in het weekend heel weinig zonneschijn verwacht, met een gemiddelde lage temperatuur van vijf graden om de vroege ochtenduren van zaterdag te beginnen. Het zou lager kunnen dalen dan in Gelderland, Limburg en Overijssel, aldus meteorologisch bureau KNMI.

De hele dag door een gematigde wind die waarschijnlijk een woelige zee zou brengen op een dag die waarschijnlijk niet veel boven de 10 graden zou opwarmen. De wind zal het sterkst zijn langs de kust, maar mogelijk ook in Groningen en Friesland.

De wolken konden in de loop van de middag breken, met een kleine kans op zonneschijn in het hele land. Het regende echter waarschijnlijk af en toe in Noord-Holland, Friesland, Groningen, Gelderland en Overijssel.

Van de ene op de andere dag werd meer regen voorspeld, al kon het in Limburg droog blijven en konden de temperaturen langs de grens dalen tot twee graden. Het grootste deel van het land krijgt zondag lage temperaturen van rond de negen graden.

Op weg naar zondag voorspelde het weerbureau een kans van 80 procent op regen, met temperaturen tussen de 11 en 13 graden.

Maandag tot en met woensdag waren waarschijnlijk droger. De week zou waarschijnlijk beginnen met pieken van ongeveer 10 tot 12 graden en dieptepunten van 5 tot 7 graden.

Verwacht werd dat de harde weekendwind in ieder geval tot woensdag aan zou houden voordat hij wat kracht zou verliezen.

Plaats een reactie