FINANCIEEL.com

Nederland heeft 4e sterkste paspoort ter wereld; Nederlanders kunnen 188 bestemmingen bezoeken

Nederland heeft 4e sterkste paspoort ter wereld; Nederlanders kunnen 188 bestemmingen bezoeken

Het Nederlandse paspoort is het vierde sterkste paspoort ter wereld, volgens de Henley Passport Index voor 2023. Inwoners van Nederland kunnen met hun Nederlandse paspoort visumvrij naar 188 bestemmingen reizen, aldus Henley & Partners, een in Londen gevestigd adviesbureau voor wereldburgerschap en verblijf. Nederland staat in dezelfde positie als vorig jaar.

Singapore heeft het sterkste paspoort ter wereld, met 192 visumvrije bestemmingen. Duitsland, Italië en Spanje kwamen op de tweede plaats met 190 bestemmingen. En Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Japan, Luxemburg, Zuid-Korea en Zweden staan ​​op de derde plaats met 189.

Nederland staat op de vierde plaats met Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Buurland België staat op de vijfde plaats.

Onderaan de lijst staan ​​voornamelijk door oorlog en conflict verscheurde landen. Inwoners van Afghanistan kunnen slechts 27 bestemmingen visumvrij bezoeken, Irak 20 en Syrië 30.

Henley & Partners volgt sinds 2006 ’s werelds meest reisvriendelijke paspoorten met behulp van gegevens van de International Air Transport Authority. De index bevat 199 verschillende paspoorten en 227 verschillende reisbestemmingen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert