FINANCIEEL.com

Nathaniel Gomes, uitvinder van populaire Kapsalon-schotel, sterft op 47-jarige leeftijd

Nathaniel Gomes, uitvinder van populaire Kapsalon-schotel, sterft op 47-jarige leeftijd

Nathaniel Gomes, kapper, muzikant en uitvinder van het beroemde Rotterdamse afhaalgerecht Kapsalon, is op 47-jarige leeftijd overleden, meldt zijn vriend Jandino Asporaat op Instagram. “Mijn hart brak in duizend stukken toen ik je daar gisteravond zag liggen”, schreef Asporaat, een bekende kunstenaar.

Gomes, door de meesten Tati genoemd, had een kapsalon aan de Schiedamseweg in Rotterdam, een paar deuren verder van shoarmazaak El Aviva, waar hij een vaste klant was. In 2003 had Tati zin in iets anders en vroeg om extra ingrediënten, zoals kaas en sla, bij zijn vaste portie shoarma. En zo werd de Kapsalon geboren, meldt Rijnmond.

Rijnmond-journalist Tenny Tenzer liet Gomes ooit een foto zien van een snackbar in Jakarta die de Kapsalon bediende. “Dit is heel bijzonder”, zei Tati destijds tegen de omroep. “Dit had ik niet verwacht in Indonesië. Ik hoorde wel verhalen uit België, Polen, Amerika en zelfs Nepal. Het is daar een delicatesse.”

De Kapsalon – het Nederlandse woord voor kapsalon – trok veel bezoekers naar de eigenlijke salon van Gomes. “De Kapsalon was voor mij een goede promotie”, zei hij ooit tegen Rijnmond. “Ik krijg klanten van over de hele wereld die willen dat ik ze knip. Ze komen vooral mij bedanken en gaan dan een kapsalon eten. Het is een gerecht voor ons allemaal.”

Het Kapsalon-gerecht bestaat uit frites belegd met döner- of gyrosvlees, belegd met gesmolten kaas en salade-ingrediënten als tomaat, sla en komkommer.

De doodsoorzaak van Gomes is niet gemeld. Maar zijn dood kwam als een schok voor zijn vriend Asporaat. ‘Hoe kun je doodgaan? Beste Tati, ik begrijp het niet. Je vader wordt binnenkort 100″, schreef hij op Instagram. “Je keek er naar uit. Hoe ben je dan gestorven toen je 47 was? Ik begrijp het niet.”

“Je was een geweldige muzikant, speelde voor veel grote artiesten, je was een geweldige vader voor je drie kinderen, maar bovenal was je een mooie, oprechte persoon”, schreef Asporaat. ‘Tati, je bent zo geliefd. Ik hoop dat je dat weet, waar je nu ook bent. Hoe moeten we verder zonder jou?”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert