Site pictogram Financieel.com

Mondmaskers vanaf vandaag verplicht op openbaar vervoer

Vanaf vandaag is het verplicht om een ​​mondmasker te dragen op bussen, treinen, trams, metro’s en elke andere vorm van openbaar vervoer in Nederland. Wie geen masker draagt, krijgt een boete van 95 euro. Reizen met het openbaar vervoer is in deze fase van de afsluiting van het coronavirus nog steeds bedoeld voor alleen noodzakelijke reizen.

Maskers op het openbaar vervoer zijn bedoeld als extra maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, aangezien sociale afstand niet altijd mogelijk is in bussen en treinen. NS gebruikte groene stickers om reizigers te laten zien waar ze in de trein kunnen zitten en toch op enige afstand van medereizigers. Door sociale afstand nam de capaciteit van de spoorwegmaatschappij af tot ongeveer 40 procent van de normale capaciteit.

Reizigers hoeven geen maskers te dragen op stations, haltes en perrons, maar daar moeten ze wel 1,5 meter uit elkaar blijven. De doorvoerbedrijven hebben ook hard gewerkt om ervoor te zorgen dat reizigers weten dat ze 1,5 meter uit elkaar moeten houden en van andere maatregelen door borden op stations te plaatsen.

NS rijdt vanaf dinsdag grotendeels volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Mobiele versie afsluiten