Minister van Landbouw stopt bezoek Zeeland wegens veiligheidsproblemen te midden van protesten van boeren

By admin

Minister Carola Schouten van Landbouw heeft woensdag op advies van de lokale veiligheidsregio haar werkbezoek aan de provincie Zeeland vroeg stopgezet. Boeren hadden ontdekt waar ze zou zijn en aanwezig waren op de locatie, wat zorgde dat haar bezoek niet veilig kon verlopen, meldt NU.nl.

Schouten was net klaar met de eerste stop tijdens haar bezoek aan de provincie en was op weg naar Kamperland toen het bezoek werd stopgezet.

De politie zei dat er vanwege de aanwezigheid van de boeren bezorgdheid was dat het bezoek niet op een ordelijke manier mogelijk zou zijn.

Nederlandse boeren protesteren sinds afgelopen week donderdag tegen het plan van Schouten om hen te verbieden eiwit aan hun diervoeder toe te voegen – een van de maatregelen die de overheid neemt om de stikstofemissie te verminderen, zodat er meer ruimte is voor woningbouw en wegenbouwprojecten.

Ook op woensdag demonstreerden boeren elders in Nederland. Bij een dergelijk protest in Drenthe zijn tientallen mensen gearresteerd wegens het overtreden van een tijdelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen.