Site icon Financieel.com

Minderjarig meisje neergestoken door middelbare school; Nog een meisje in hechtenis

Een minderjarig meisje werd donderdagmiddag neergestoken naast het Bindelmeer College, een middelbare school in Amsterdam-Zuidoost. Politie en ambulances werden net voor 15.30 uur naar het fietspad op Dubbelink gestuurd en een traumateam werd daar per helikopter naartoe gestuurd.

Het slachtoffer was bij bewustzijn toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Volgens rapporten van AT5 en Parool is ze met steekwonden naar een gebiedsziekenhuis gebracht.

Een ander minderjarig meisje werd door een getuige ter plaatse als dader geïdentificeerd. De politie heeft dat meisje in hechtenis genomen.

Docenten van de school vertelden afgelopen mei aan de Volkskrant dat ze in het eerste kwartaal van 2020 30 messen van studenten in beslag hadden genomen. Volgens het rapport hebben daar gedurende een korte periode meer dan drie dozijn criminele incidenten plaatsgevonden, waaronder diefstal en drugshandel.

Jeugdbendes verspreidden zelfs dodenlijsten die verband hielden met geweld en vergelding in de drillrap-muziekscene, beweerden de leraren.

Een studente werd drie jaar geleden ook neergestoken op de school, waarbij de politie een ander meisje arresteerde voor die misdaad.

Exit mobile version