Meisje genoemd in Amber Alert veilig gevonden, zegt politie

By Jernst van Waal

Een 13-jarig meisje genaamd Marley dat donderdagochtend vermist werd, is in goede gezondheid aangetroffen, zo maakte de politie donderdagavond bekend. De politie maakte zich ernstige zorgen over het welzijn van het meisje en verspreidde een Amber Alert waarin het publiek werd opgeroepen alert te blijven en een oogje in het zeil te houden.

“We kunnen er nog niet veel over zeggen; dat kan op een later tijdstip komen”, aldus een politiewoordvoerder. “Het belangrijkste is dat ze in goede gezondheid werd bevonden.”

De politie vermoedde dat de vader van het meisje mogelijk betrokken was bij haar verdwijning. In december 2019 deed de politie ook een Amber Alert uitgaan voor hetzelfde meisje nadat haar vader haar zou hebben ontvoerd uit haar huis.

Ze werd vervolgens een dag later gevonden in het centrum van Lelystad, kort nadat het Amber Alert was verspreid. Hij werd vervolgens gearresteerd. Waar de man op dit moment is, is niet duidelijk.

Donderdag zei de politie dat een andere poging tot ontvoering door haar vader een van de onderzochte scenario’s was. Marley was rond 9.00 uur van school vertrokken op Tjalk in Lelystad en vertrokken op een zwarte fiets met een krat voorop. Ze droeg een zwarte rok, een rood shirt met een zwarte vlinder erop en teenslippers.

Ze werd die middag gezien in het bijzijn van een man, die volgens de autoriteiten op dat moment op een zwarte e-bike reed.

Aan het begin van de middag is er een Amber Alert uitgegaan. De politie verspreidt alleen een Amber Alert als iemands leven in direct gevaar verkeert. De politie zei niet waarom ze vreesden voor het leven van de tiener.