Site pictogram Financieel.com

Meerderheid Nederlanders bereid om veilige coronavirus tracking app te gebruiken: studie

Meer dan de helft van de Nederlanders is bereid om een ​​coronavirus-tracking-app op hun telefoon te installeren, op voorwaarde dat de app voldoet aan alle privacy- en beveiligingseisen, blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam onder een representatieve groep van 900 Nederlanders, meldt AD.

Vooral tieners en jongvolwassenen zijn bereid om een ​​app te installeren die hen waarschuwt als ze in de buurt van een coronaviruspatiënt waren, aldus de onderzoekers. Er is ook een groep Nederlanders die zo’n app niet echt wil gebruiken, maar deze onder bepaalde voorwaarden wel kan overwegen – bijvoorbeeld als het betekent dat ze weer in grotere groepen kunnen komen, zoals voor een feestje.

Het kabinet denkt dat zo’n 60 procent van de Nederlandse bevolking de app moet installeren en gebruiken om succesvol te zijn. Op basis van dit onderzoek denken de onderzoekers dat deze ratio volgens de krant haalbaar is.

Een app die mensen kan waarschuwen als ze in contact zijn geweest met iemand bij wie het coronavirus is gediagnosticeerd en die ook voldoet aan de veiligheids- en privacy-eisen, bestaat nog niet. Eerder deze maand hield de regering een “appathon” met zeven veelbelovende apps, maar geen daarvan voldeed aan de eisen. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid maakte later bekend dat zijn ministerie een eigen app gaat ontwikkelen.

Mobiele versie afsluiten