FINANCIEEL.com

Meer slachtoffers van sextortion beschuldigen man Etten-Leur ervan verdacht 171 meisjes en vrouwen te hebben mishandeld

Meer slachtoffers van sextortion beschuldigen man Etten-Leur ervan verdacht 171 meisjes en vrouwen te hebben mishandeld

In totaal hebben 26 meisjes en vrouwen de 24-jarige Gianni de W. uit Etten-Leur beschuldigd van het orkestreren van een sextortion-plan waarvan ze slachtoffer werden. Hij wordt ervan verdacht in totaal 171 slachtoffers te hebben verleid tot het sturen van naaktfoto’s van zichzelf om ze te chanteren.

De identiteit van 40 volwassen slachtoffers en 93 minderjarige slachtoffers is inmiddels vastgesteld, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in de rechtbank in Breda bekend gemaakt. De politie heeft nog geen contact opgenomen met 16 van de minderjarige slachtoffers. Een deel van de slachtoffers komt uit België, aldus het OM. Bovendien heeft de politie de identiteit van 38 andere slachtoffers niet kunnen achterhalen.

De W. wil voorlopig meewerken aan het verhoor, maar hij was vrijdag niet aanwezig in de rechtszaal. Er vielen meerdere slachtoffers in de rechtszaal. De rechtbank ziet graag dat de verdachte bij de volgende zitting aanwezig is en kan hem zo nodig verplichten.

In januari werd bekend dat de politie 150 mappen met verschillende meisjesnamen in zijn computer had gevonden. Sommige bevatten soms duizenden afbeeldingen van een enkel slachtoffer. De afgelopen maanden lag de focus van zedenrechercheurs op het beoordelen van de beelden en het onderzoek naar de identiteit van de meisjes.

De man uit Etten-Leur kwam via sociale media in contact met zijn slachtoffers. Onder valse namen als Bryan.snapx, Bryansnelgeld zou hij de meisjes geld hebben aangeboden voor het opsturen van een naaktfoto. Vervolgens dreigde hij het online te verspreiden als ze niet nog meer afbeeldingen zouden sturen. Deze praktijk staat bekend als sextortion.

“De impact van de sextortion op de slachtoffers is enorm. Sommige meisjes liepen er mentale schade door op”, concludeerde de officier van justitie eerder op basis van de rapporten. Volgens het OM heeft De W. met valse namen ook negen goede vrienden misleid om naaktfoto’s te sturen. Daarnaast zou de verdachte een van zijn slachtoffers hebben gevraagd om seks te hebben met haar vriend en dit voor hem te filmen.

Op de computer van de man werd ook een grote hoeveelheid kinderpornografisch materiaal aangetroffen, zo beweerden rechercheurs.

De W. zit sinds 11 oktober vast. De volgende voorbereidende zitting staat gepland voor oktober, het proces vindt naar verwachting plaats in februari of maart.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert