FINANCIEEL.com

Max Verstappen wint zijn 7e race op rij in de Grand Prix van Hongarije

Max Verstappen wint zijn 7e race op rij in de Grand Prix van Hongarije

Max Verstappen heeft zondag zijn zevende race op rij gewonnen in Mogyoród, Pest County, Hongarije. Red Bull brak het record van de langste opeenvolgende overwinningen van een constructeur in de geschiedenis van de Formule 1 met hun 12e overwinning op rij.

Verstappen begon als tweede aan de race nadat Lewis Hamilton gisteren in de kwalificatie 0,003 seconden sneller was dan de regerend kampioen. Maar het maakte geen verschil. Verstappen had in de eerste ronde de leiding genomen nadat Hamilton een slechte start had gemaakt en terugviel naar de vierde plaats.

Zoals bij veel races dit seizoen het geval was, was er weinig tot geen concurrentie voor Verstappen toen hij wegrende van Oscar Piastri en Lando Norris van Mclaren.

Verstappen had twee pitstops, maar kwam ook daarna niet meer in de buurt van het verliezen van zijn voorsprong. Hij merkte echter op dat de harde banden niet zo comfortabel aanvoelden na de tweede pitstop en zei dat ze “stijfer aanvoelden, wat het gemakkelijker maakt om een ​​momentje te hebben.” Verstappen finishte de race met ruim een ​​halve minuut verschil van Lando Norris, die als tweede eindigde.

De voorsprong van Verstappen is nu 110 punten op zijn naaste uitdager Sergio Perez. Perez eindigde als derde in de race. De 25-jarige evenaarde de records van Alberto Ascari, Michael Schumacher en Nico Rosberg met zijn zevende overwinning op rij. Alleen Sebastian Vettel heeft meer races op rij gewonnen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert