FINANCIEEL.com

Max Verstappen wint de Britse Grand Prix

Max Verstappen wint de Britse Grand Prix

Max Verstappen won zondag zijn zesde race op rij toen hij zegevierde in de Britse Grand Prix. Met de overwinning breidde de 25-jarige zijn voorsprong aan de top van het seizoensklassement uit tot 99 punten. Het is de tweede keer dat Verstappen wint in Engeland.

Verstappen begon de race in pole position met beide Mcclaren-voertuigen, bestuurd door Lando Norris en Oscar Piastri, respectievelijk op de tweede en derde plaats. Nyck de Vries begon de race als 18e.

Het was een niet ideale start voor Verstappen, want hij kwam langzamer weg dan Norris, waarbij de Engelsman de leiding nam. Vier ronden later heroverde Verstappen echter de eerste plaats met behulp van het Drag Reduction System.

Verstappen vertelde zijn team na acht ronden dat de auto “een beetje raar trok”, verzekerde zijn team hem dat dit door de wind kwam. Verstappen gaf een paar ronden later toe dat hij worstelde met het weer, omdat hij beweerde dat de wind het rijden erg moeilijk maakte.

Verstappen had na 33 ronden een comfortabele voorsprong van negen seconden toen een safety car werd opgeroepen nadat het voertuig van Kevin Magnussen in brand vloog. Verstappen maakte niet dezelfde fout bij de herstart en zorgde ervoor dat hij snel wegkwam, dit keer racete hij weg van Norris met behulp van de zachte banden waarop hij in de pits was gewisseld toen de safety car werd opgeroepen.

Ondanks de voorsprong was Verstappen ontevreden over de banden en vertelde zijn team dat ze zich niet goed voelden. Uiteindelijk was het een voorsprong van drie seconden voor Verstappen om zijn 43e overwinning in zijn carrière te pakken. Nyck de Vries eindigde op de laagste plaats van de race exclusief de drie auto’s die niet finishten en blijft dus dit seizoen puntloos.

Het is de elfde overwinning op rij voor Red Bull, een evenaring van het record van McClaren in 1988. Lando Norris en Lewis Hamilton wonnen de andere twee podiumplaatsen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert