FINANCIEEL.com

Massale zoekactie naar vermiste zwemmer, 16, afgeblazen op Wassenaar Beach

Massale zoekactie naar vermiste zwemmer, 16, afgeblazen op Wassenaar Beach

Een 16-jarige zwemmer die dinsdagmiddag vermist raakte, is niet gevonden tijdens een urenlange zoek- en reddingsoperatie op een strand in Wassenaar. Bij een eerste melding bij de hulpdiensten na 17.15 uur waren er twee zwemmers in de problemen

Het gerucht ging dat de vermiste jongen een slechte zwemmer was. Hij ging met twee vrienden het water in, die volgens Omroep West op eigen kracht uit het water wisten te komen. Een surfer zou daar een zwemmer in moeilijkheden hebben geholpen. De twee die de kust bereikten waarschuwden de strandwachten, die vervolgens contact opnamen met de hulpdiensten.

Mensen op het strand van de Wassenaarse Slag vormden een menselijke keten om te proberen de vermiste jongen te vinden, terwijl de reddingsmeesters ter plaatse in actie kwamen. Ze werden ondersteund door reddingsboten van de KNRM en anderen op jetski’s. De brandweer kwam ter plaatse en er cirkelden meerdere helikopters boven het gebied. Ook is er een mobiel traumateam per helikopter ter plaatse gestuurd.

“Helaas is de vermiste niet gevonden. De grootschalige zoekactie is daarom gestaakt”, laat alarmcentrale Haaglanden even voor 20.40 uur in een verklaring weten.

De politie was naar verluidt bij de Wassenaarse Slag bezig met een onderzoek naar wat er is gebeurd. Wassenaarse Slag ligt ten westen van Wassenaar en ten noorden van Den Haag in Zuid-Holland.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert