Marktplaats verbiedt de verkoop van kleding voor bezorgers voorafgaand aan de avondklok

Online marktplatform Marktplaats verbiedt actief advertenties met tweedehands jassen en andere accessoires van maaltijd- of pakketbezorgdiensten. In afwachting van de invoering van een avondklok door de overheid, boden steeds meer mensen bezorguniformen te koop aan in de verwachting dat bezorgers zouden worden vrijgesteld van de avondklok, meldt het ANP.

“Als onderdeel van de strijd tegen de pandemie staan ​​we geen producten toe die tot doel hebben de regels te omzeilen”, zei een woordvoerder van de onlinemarkt tegen het nieuwsbericht. Een Marktplaats-team is dinsdag begonnen met het verwijderen en blokkeren van advertenties voor kleding voor bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd.nl, Deliveroo, PostNL en DHL.

Thuisbezorgd.nl benadrukte dat de feloranje jassen van het bedrijf alleen voor het bezorgen van maaltijden mogen worden gebruikt. Het bedrijf meent dat zijn bezorgers dit beseffen, zegt een woordvoerder tegen het ANP. “Wij denken dat dit vooral jassen zijn die mensen nog ongebruikt hadden liggen”, aldus de woordvoerder. “We zagen deze posts dit weekend op sociale media, maar vooral als grap.”

De woordvoerder schat dat er in Nederland ongeveer 10 duizend Thuisbezorgd.nl-jassen zijn.

Plaats een reactie