FINANCIEEL.com

Man vastgehouden in Leidse steekpartij beschuldigd van moord; Tweede verdachte vrijgelaten

Man vastgehouden in Leidse steekpartij beschuldigd van moord; Tweede verdachte vrijgelaten

Een 38-jarige man die maandagmiddag is aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij in Leiden wordt formeel verdacht van de moord op één persoon en poging tot moord op twee anderen, aldus het Openbaar Ministerie in Den Haag. De Leidse bewoner is donderdag door een rechter-commissaris voor nog eens 14 dagen ingesloten.

De steekpartij vond afgelopen vrijdag plaats bij Diaonaalcentrum De Bakkerij aan de Oude Rijn in het centrum van Leiden. Een 66-jarige man werd doodgestoken. Twee anderen raakten gewond bij de steekpartij. De dader sloeg op de vlucht.

Aanvankelijk had de politie nog een belanghebbende in hechtenis. Een 39-jarige man uit Leiden is vrijdagmiddag na een urenlange klopjacht aangehouden, maar de politie heeft hem woensdag vrijgelaten. De man wordt niet langer als verdachte in de zaak beschouwd.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de informatie die vrijdag tijdens het onderzoek naar voren kwam, de politie op het spoor heeft gezet. De rechter-commissaris keek maandag ook naar hun theorie en oordeelde dat er voldoende reden was om de 39-jarige aan te houden, zei ze. “We hebben dus niet zomaar iemand van straat geplukt.”

De 39-jarige Leidse inwoner werd na uitgebreid onderzoek echter niet meer verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. Daarmee is de 38-jarige de enige verdachte in de zaak. De politie wil niet zeggen of de twee mannen elkaar kennen. Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk verband.

De 38-jarige zit in beperkte hechtenis en mocht alleen contact hebben met zijn advocaat.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert