Man beschuldigd van bedreiging van prinses Amalia, 16, met verkrachting, moord voor de rechtbank donderdag

By admin

Een 31-jarige man uit Zwolle is gestuurd voor forensische psychiatrische observatie nadat hij in januari had gedreigd prinses Amalia en haar schoolvriendin seksueel en fysiek te misbruiken. Aanklagers presenteerden woensdag details over hun zaak tegen Wouter G. tijdens een rechtszitting.

Het voormalige legerlid wordt ervan beschuldigd berichten, afbeeldingen en audio op Instagram te gebruiken om te dreigen de 16-jarige Nederlandse prinses te verkrachten en haar vriend tussen 9 en 14 januari te vermoorden. “Ja meisje, er valt niet aan te ontsnappen ‘, schreef hij in één bericht.

Samen vormden deze berichten een massa bedreigend materiaal, stelde de officier van justitie bij de rechtbank.

De beklaagde, die lijdt aan schizofrenie, erkende dat ze de berichten had gemaakt, maar zei in sommige omstandigheden dat hij niet wist dat hij ze daadwerkelijk had gestuurd. Zijn advocaat, Joni Eliya, voerde aan dat de berichten nooit bedoeld waren om serieus te worden genomen, en hij verwijderde sommige berichten binnen een uur nadat ze waren geplaatst. Ze zoekt een volledige of gedeeltelijke verklaring dat hij vanwege zijn mentale toestand niet schuldig was aan de berichten, aldus de publieke omroep NOS.

‘Er is geen patroon van geweld tegen vrouwen bij hem’, zei Eliya, volgens een rechtbankverslaggever voor AD. De krant merkte echter ook op dat G. ervan werd beschuldigd vijf jaar geleden te hebben gedreigd zijn zus te vermoorden.

De man is voor psychiatrische evaluatie naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht gestuurd. Zijn volgende optreden in de rechtbank was gepland op 23 juli, rekening houdend met vertragingen veroorzaakt door achterstandszaken als gevolg van de Covid-19-crisis.