FINANCIEEL.com

Man aangehouden voor wurgen vrouw, schieten op omstander bij metrostation Amsterdam

Man aangehouden voor wurgen vrouw, schieten op omstander bij metrostation Amsterdam

De politie heeft vorige maand een man aangehouden die verdacht wordt van het wurgen van een vrouw en het schieten op een omstander die haar probeerde te helpen bij metrostation Bullewijk in Amsterdam. Uit het onderzoek kwamen ook vermoedens van vuurwapenhandel naar voren, waarvoor de politie een tweede verdachte heeft aangehouden.

Het incident gebeurde op 24 juni. Een man en een vrouw hadden ruzie op het metrostation. De ruzie liep uit de hand en de man begon de vrouw te wurgen. Toen de vrouw het bewustzijn leek te verliezen, greep een omstander in. De man schoot op hem. De omstander brak zijn knie tijdens het wegduiken van de kogel.

De verdachte rende weg en de vrouw verliet het station.

De politie startte een onderzoek en stelde al snel vast dat de verdachte en de vrouw elkaar kenden. Op videobeelden was te zien dat de vrouw uitcheckte met haar OV-kaart, waardoor de politie haar kon identificeren. Ook bij de vrouw troffen ze de verdachte aan.

De politie gebruikte verschillende opsporingsmethoden, waaronder telefoontaps, om meer informatie over de verdachte te verkrijgen. Tijdens dit onderzoek ontdekten ze dat de man mogelijk betrokken was bij vuurwapenhandel. De persoon met wie hij hierover contact had, is de tweede aangehouden verdachte.

Beide arrestaties vonden plaats op de openbare weg. Bij een van de verdachten vond de politie een vuurwapen. Onderzoekers vielen ook drie locaties binnen en namen contant geld, munitie en ander bewijsmateriaal in beslag.

“De zaak is nog in onderzoek”, aldus de politie. “De verdachten zitten vast en worden donderdag voorgeleid.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert