FINANCIEEL.com

Man aangehouden in verband met mislukte Rolex-overval in Amsterdam-Zuid

Man aangehouden in verband met mislukte Rolex-overval in Amsterdam-Zuid

Een man is aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een mislukte Rolex-overval afgelopen juli op een terras in Amsterdam-Zuid, meldt Het Parool dinsdag. De 22-jarige man werd eind juni aangehouden en wordt verdacht van wapenbezit en poging tot overval.

De poging tot overval vond plaats op 1 juli vorig jaar op het terras van Ferilli’s Caffè Ristorante aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Het slachtoffer, een zakenman uit de regio Den Haag, zat met drie personen toen een aanvaller hem van achteren naderde en een pistool op zijn hoofd richtte. De man zei: “Geef me je horloge of ik schiet je door je hoofd”, aldus het slachtoffer dat met de plaatselijke krant sprak. Het slachtoffer, dat een Rolex-horloge droeg, vertelde dat hij het klikkende geluid van het wapen meerdere keren had gehoord.

De aanvaller sloeg meerdere keren met het vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer, wat leidde tot een handgemeen waarbij het slachtoffer zich wist los te maken. In een poging de vluchtende overvaller tegen te houden, gooide het slachtoffer met een stoel, die een vrouw op het terras raakte, met twee gebroken tanden en een kinblessure tot gevolg die in een ziekenhuis moesten worden gehecht.

Het politieonderzoek naar de poging tot overval loopt nog.

De krant merkte op dat dure horloges de afgelopen jaren een doelwit zijn geweest voor overvallers. Een aantal beroemdheden, waaronder rapper Lil Kleine en voormalig autocoureur Robert Doornbos, zijn het slachtoffer geworden van dergelijke diefstallen. In 2020 kreeg een gewelddadige bende die bekend stond om het aanvallen van luxe Rolex-horloges een gevangenisstraf van vijf jaar.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert