FINANCIEEL.com

Lichaam van vermiste zwemmer, 16, gevonden aan de kust; Duitse jongen stierf toen hij familie probeerde te redden

Lichaam van vermiste zwemmer, 16, gevonden aan de kust; Duitse jongen stierf toen hij familie probeerde te redden

Een lichaam gevonden langs de Zuid-Hollandse kust is geïdentificeerd als een jonge zwemmer die dinsdagmiddag bij Wassenaar in het water verdween. De 16-jarige Duitse jongen zou geprobeerd hebben zijn familieleden te helpen toen ze moeite hadden met zwemmen op het strand van de Wassenaarse Slag.

De Duitse familie bezocht de kust terwijl ze op vakantie waren. Drie familieleden gingen de zee in, maar bleven enigszins dicht bij de kust omdat de 16-jarige geen sterke zwemmer was. Twee van de drie zwemmers hadden moeite in het water en de 16-jarige probeerde tevergeefs hen te redden, zeggen vertegenwoordigers van de KNRM-reddingsdienst tegen Omroep West en ANP.

“Dat heeft hij met zijn leven betaald”, zegt een KNRM-woordvoerder tegen Omroep West.

De groep van drie familieleden slaagde erin in veiligheid te komen terwijl de tiener worstelde, en ze vroegen dringend om hulp van strandwachten. Ze belden de hulpdiensten die vanaf ongeveer 17.15 uur een massale reactie uitzonden voor een zoek- en reddingsmissie, waaronder helikopters, boten, paramedici, brandweerlieden, spotters aan de kust en een traumateam in een traumahelikopter.

Mensen die die middag het strand bezochten, vormden een menselijke ketting in een poging de jongen te vinden. De zoekactie bij de Wassenaarse Slag leverde niets op en rond 20.40 uur werd de poging gestaakt

Zijn lichaam werd woensdag omstreeks 7.00 uur tussen Wassenaar en Katwijk gevonden, bevestigt de politie. “Het is een dodelijk ongeval. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert