Leden van de jeugdafdeling voor het rechtse Forum voor Democratie ontslagen na antisemitische en homofobe berichten

Het bestuur van de jeugdafdeling van de rechtse partij van het Forum voor Democratie (JFvD) heeft zaterdag een aantal van haar leden geschorst omdat ze betrokken waren bij het delen van antisemitische en homofobe berichten in app-groepen.

Krant Het Parool meldde zaterdag dat het screenshots had verkregen van antisemitische en homofobe uitspraken van leden van JFvD in WhatsApp-groepen en Instagram-posts.

Verschillende leden hebben getoond sympathie te hebben voor de nazi-ideologieën. Volgens de krant zei een 23-jarige student, die onlangs werd aangesteld als coördinator van de Zuid-Hollandse tak van de partij, dat “Joden internationale pedo-netwerken hebben en vrouwen massaal helpen in pornografie” en “Nationaal-socialisme. bevat de beste economische formule ooit. ”

Het bestuur van JFvD zegt geschokt te zijn door de bevindingen en uitgebreid met de betrokken leden te hebben gesproken. “Ik wil benadrukken dat racistische en antisemitische ideeën geen plaats hebben in onze vereniging. Wij staan ​​achter het verkiezingsprogramma van het FvD en dus niet achter de dingen waarmee we nu geassocieerd zijn ”, aldus JFvD-hoofd Freek Jansen. In april werden leden van de JFvD al beschuldigd van ‘rechtsradicaal denken’. Destijds bleek uit een rapport dat werd ingediend bij HP / De Tijd dat haar leden “autoritaire, fascistische en / of nationaalsocialistische ideeën” hadden geuit.

Het is onduidelijk hoeveel leden er zijn ontslagen. Ook de jeugdafdeling van de partij heeft toegezegd de verspreiding van de berichten verder te onderzoeken. Het bestuur van JFvD heeft Paul Cliteur, Olaf Ephraim en Wybren van Haga gevraagd de zaak te onderzoeken.

Plaats een reactie