Koning, koninklijke familie arriveert in Nederland na vakantieruzie

By admin

De Nederlandse koninklijke familie keerde zaterdagavond terug naar Nederland nadat ze hun herfstvakantie naar Griekenland hadden geannuleerd, volgens berichten van meerdere nieuwsuitzendingen. Ze zouden naar Nederland zijn teruggekeerd met een KLM-vlucht die rond 20.00 uur arriveerde. op zaterdag.

KLM 1576, een non-stop lijndienst die twintig minuten te laat om 17:41 uur uit Athene vertrok. lokale tijd, landde om 20:01 uur op Schiphol Airport, volgens de website van de Nederlandse luchthaven. Het zou erop wijzen dat de koninklijke familie in totaal ongeveer 24 uur in Griekenland doorbracht en ongeveer 6,5 uur in de lucht, inclusief hun vertrek- en terugvluchten.

Net na 20.00 uur wapperde de Nederlandse vlag boven het paleis Huis ten Bosch waar het gezin woont, een symbool dat aangeeft dat de koning in Nederland is, meldde Nu.nl.

Twee dagen nadat premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge het Nederlandse publiek smeekten om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen te reizen als dat nodig was, gebruikten koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun drie dochters de Boeing 737 van de regering op Vrijdagmiddag om naar Athene te vliegen en hun vakantievilla ten westen van de Griekse hoofdstad te bezoeken. Ze kondigden aan dat ze hun reis kort na De Jonge, die als vice-premier diende, zouden verkorten, en de directeur van het Rijkscommunicatiebureau RVD zei dat ze helemaal niet op de hoogte waren van de vakantieplannen van de familie.

Het veroorzaakte een aanzienlijke terugslag bij de familie, in het bijzonder Willem-Alexander die jarenlang zijn toespraken heeft gebruikt om zelfopoffering en gemeenschappelijke banden als kernwaarden voor de Nederlandse gemeenschap te promoten. Hij werd zwaar bekritiseerd vanwege de vakantie door politieke redacteuren en royalty-verslaggevers bij nieuwsuitzendingen en parlementsleden.

In een verklaring van de koning en de koningin zei het paar dat ze “getroffen” waren door de “intense” reacties die mensen hadden op hun vakantie. “We willen er geen onzekerheid over creëren: om het Covid-19-virus onder controle te krijgen, is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden gevolgd. De discussie rond onze vakantie draagt ​​daar niet aan bij ”, aldus Willem-Alexander en Maxima.

Later heeft de RVD verduidelijkt dat Rutte wel weet van de geplande reis. In een Kamerbrief bevestigde Rutte dat en zei dat hij “te laat besefte” dat de reis niet paste bij de aangescherpte regels in Nederland, meldde omroep NOS voordat de brief openbaar werd gemaakt. Op het moment dat Willem-Alexander en zijn gezin vertrokken, woonde Rutte de top van de Europese Raad in Brussel bij.

De RVD weigerde verder commentaar, aldus Nu.nl, en noemde de kwestie een privéaangelegenheid. De organisatie zei dat de koninklijke familie alle coronavirusmaatregelen heeft gevolgd die door de overheid werden gepromoot.

Op hun laatste reis naar Griekenland stonden de koning en de koningin in de pan omdat ze zich niet aan de richtlijnen voor sociale afstand hielden toen ze schouder aan schouder poseerden voor foto’s met de eigenaar van een restaurant.