Klaar voor de eerste historische museumexpositie over Covid-19? Haagse show gaat volgende maand open

By Jernst van Waal

Terwijl de tweede golf van besmettingen met het coronavirus nog steeds gaande is in Nederland, bereidt het Historisch Museum Den Haag zich voor om een ​​tentoonstelling te openen over de impact van de eerste golf op de stad. De tentoonstelling opent op 3 december, meldt het ANP.

De expositie zal laten zien ‘wat het virus met Den Haag heeft gedaan, hoe de stad eerst tot stilstand kwam en daarna de draad weer oppakte en leerde leven met alle opgelegde beperkingen’, zei een woordvoerder van het museum op Hofvijver tegen het nieuws. draad.

Het museum begon al in het voorjaar met het verzamelen van materiaal voor deze tentoonstelling en riep de lokale bevolking op om alles te doneren, van foto’s tot spandoeken, gerelateerd aan de pandemie.

Robert van Asten, de Haagse wethouder van cultuur, opent de tentoonstelling op 2 december door een fotodagboek te overhandigen met zijn persoonlijke gegevens van de eerste maanden van de pandemie. De tentoonstelling bevat ook een selectie stadsgezichten van fotograaf Sandra Uittenbogaart, een installatie van kunstenaar Johan Nieuwenhuize en bijdragen van verschillende kunstenaars en Haagse inwoners, waaronder activisten.

“De coronacollectie toont de onzekerheid, angst en verdriet, maar ook de saamhorigheid, creativiteit en (soms donkere) humor van mensen in uitzonderlijke omstandigheden”, aldus het museum.