Keukenhof, culturele sites beginnen weer bezoekers te verwelkomen

By Jernst van Waal

De iconische bloementuinen van de Keukenhof verwelkomen bezoekers op vrijdag voor het eerst in bijna twee jaar. De heropening volgt op het besluit van de regering om een ​​reeks testevenementen te lanceren in een aantal sectoren om te zien of ze veilig kunnen worden heropend.

Vanaf vrijdagochtend waren er nog kaarten te koop via de officiële website van Keukenhof. Twee dozijn andere culturele locaties openen dit weekend ook hun deuren.

Keukenhof zal naar verwachting 5.000 bezoekers ontvangen op alle drie de dagen van een proefproject. Om mee te kunnen doen dienen alle bezoekers een negatieve coronavirus test te overleggen die niet ouder is dan 40 uur. Tests worden van tevoren geboekt en kunnen gratis worden gedaan op tal van aangewezen testlocaties in het hele land.

Het kabinet heeft een lijst gepubliceerd met locaties en activiteiten die deelnemen aan pilots van het kabinet. De lijst bevat onder meer een aantal theaters, musea, culturele bezienswaardigheden, poppodia, sportlocaties, dierentuinen, pretparken en casino’s.