Kantoor homorechtenorganisatie vernield in Rotterdam met homofobe teksten

By Jernst van Waal

Het kantoorgebouw van de homorechtenorganisatie COC Nederland in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met homofobe uitlatingen, meldt Rijnmond.

COC-voorzitter Arjan Beune vermoedde dat de vernieling verband hield met de oprichting van een Feyenoord LGBTQ+ steungroep genaamd de Pink Comrades. “Het kan niet anders”, zei Beune tegen Rijnmond.

Vorige maand is er brand gesticht in de sportschool van de oprichter van de Pink Comrades in Rotterdam en werd de buitenkant beklad met homofobe uitlatingen.

“Ik ben vooral boos en verdrietig. Boos omdat het is gebeurd en verdrietig omdat we nog zo’n lange weg voor de boeg hebben”, aldus Beune.

Het COC zal de Pink Comrades blijven steunen, zei Beune. Vicevoorzitter COC Rotterdam Leon Houtzager zei dat de organisatie binnenkort met Feyenoord gaat praten. “Ik denk dat het tijd is om hierover te praten. Het zou ons helpen als Feyenoord zich uitspreekt en zegt: tot hier en niet verder”, aldus Houtzager.

“Er zijn genoeg mensen die stoppen met sporten als ze uit de kast komen omdat LHBTQ+-mensen niet worden geaccepteerd. Dat moet veranderen’, zegt Beune. Ook heeft het COC gewerkt aan een breed actieplan binnen Rotterdam om te werken aan de acceptatie van LHBTQ+’ers.

Zondagochtend is bij de politie aangifte gedaan van vernieling en intimidatie.