FINANCIEEL.com

John van ’t Schip wint zijn tweede wedstrijd op rij als Ajax-manager

John van ’t Schip wint zijn tweede wedstrijd op rij als Ajax-manager

John van ’t Schip heeft zijn eerste twee wedstrijden als Ajax-manager gewonnen. De Amsterdammers versloegen zondag Heerenveen met 4-1 in de Johan Cruijff Arena met doelpunten van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en een tweehonkslag van Chuba Akpom. FC Volendam werd donderdag al verslagen in het eerste duel van de manager.

Van ’t Schip noemde een ongewijzigde ploeg uit zijn eerste opstelling als Ajax-manager tegen Volendam. Ar’jany Martha werd opnieuw als linksback gekozen nadat hij zijn debuut had gemaakt, voordat hij met kramp vertrok. Heerenveen kreeg een boost met de terugkeer van hun topscorer Osame Sahraoui.

De ploeg van manager Kees van Wonderen was niet bang voor Ajax en viel de thuisploeg in de openingsfase aan. Zij hadden via Pelle van Amersfoort op voorsprong moeten komen. Luuk Brouwers passeerde de bal naar de spits, wiens inzet vanaf zes meter afstand werd geblokt door Josip Sutalo voordat Van Amersfoort er niet in slaagde de rebound om te zetten.

Ajax kwam na 24 minuten spelen tegen de gang van het spel in op voorsprong. Steven Berghuis kruiste de bal naar de tweede paal, waar aanvoerder Steven Bergwijn net genoeg contact op de bal kreeg om hem in het Heerenveense doel langs Andries Noppert te loodsen.

De voorsprong werd in de 41e minuut verdubbeld door wederom een ​​schitterende voorzet. Dit keer toonde Branco van den Boomen zijn techniek door de bal perfect op het hoofd van Brian Brobbey te leggen, die naar huis kopte.

Brouwers liet zien dat hij ook over een kwalitatieve koptechniek beschikt toen hij de bal uit een voorzet van rechtsback Oliver Braude op briljante wijze in de verre hoek kopte en zo de voorsprong terugbracht tot één doelpunt.

Heerenveen schoot na 79 minuten op de paal. Invaller Hussein Ali kruiste de bal voor Sahraoui, die met zijn zijvoet de binnenkant van de paal belandde voordat hij uitkwam op Brouwers, die Sahraoui een tweede kans bezorgde. Toch miste de Noorse buitenspeler opnieuw en sloeg zijn schot deze keer naast.

De Engelse spits Chuba Akpom kwam in het veld en scoorde zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden voor van ’t Schip. De 28-jarige maakte een aanvalsrun waar Berghuis tegenaan kon rennen, wat resulteerde in een schot van de middenvelder die door Noppert werd uitgestoten naar Akpom, die de bal naar binnen knikte.

Nog beter werd het voor de spits in blessuretijd toen hij zijn tweede van de wedstrijd en zijn derde voor Ajax kreeg. Opnieuw creëerde Berghuis het doelpunt door Akpom in het zesmetergebied aan te treffen, waar hij de bal alleen maar in het net hoefde te plaatsen.

Ajax speelt donderdag de derde thuiswedstrijd op rij tegen Brighton in de UEFA Europa League, voordat het zondag uitdaagt tegen Almere City. De recordkampioenen van de Eredivisie staan ​​nu elfde. Heerenveen krijgt komend weekend te maken met degradatiekandidaat Vitesse.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert