FINANCIEEL.com

Inkomende onweersbuien zorgen voor een weerswaarschuwing voor half Nederland

Inkomende onweersbuien zorgen voor een weerswaarschuwing voor half Nederland

Het KNMI heeft vanwege onweer code geel afgegeven voor het oosten en zuidoosten van Nederland. De stormen kunnen gepaard gaan met hagel tot 2 centimeter en harde wind, met rukwinden tot 65 kilometer per uur, waarschuwde het meteorologisch instituut.

De weerswaarschuwing geldt van 12.00 uur tot 18.00 uur voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Het weer kan het verkeer en buitenactiviteiten beïnvloeden, aldus het KNMI.

“Vermijd open water en open gebieden zoals weilanden”, waarschuwde het KNMI. Als je tijdens een storm buiten wordt betrapt, schuil dan niet onder bomen, gebruik geen paraplu en vermijd hoge punten. De onweersbuien zouden in de vroege avond snel moeten verdwijnen.

De rest van de week is het half tot zeer bewolkt, met elke dag regen voorspeld tot in ieder geval zondag. Woensdag is er kans op onweer en donderdag wordt de natste dag van de week. Maximums zullen variëren tussen de high teens en low twenties.

Vanaf volgende week is er “een redelijke kans (ongeveer 40 procent) op een overgang naar droger, zonniger en warmer weer”, aldus het KNMI.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert