Honderden studenten in de problemen door oneerlijke Covid-ondersteuning, zegt vakbond

By Jernst van Waal

Honderden studenten komen in financiële problemen omdat ze niet in aanmerking komen voor de nieuwe studiecompensatieregeling coronavirus, stelt studentenvakbond LSVb. De vakbond noemde de regeling oneerlijk en opent een meldpunt waar studenten klachten kunnen indienen over het huidige beleid, meldt De Telegraaf.

De LSVb ontving de afgelopen weken meerdere meldingen van studenten dat de onlangs door het ministerie van Onderwijs gelanceerde studiecompensatieregeling coronavirus onterecht of onvoldoende is.

De regeling biedt 535 euro collegegeldvergoeding voor studenten die in het lopende studiejaar, dus voor 31 augustus, afstuderen. Voor studenten die komend studiejaar nog studeren, en ook dit studiejaar studeerden, wordt het collegegeld gehalveerd.

Maar dit betekent dat studenten van wie het afstuderen door een korte studievertraging is uitgesteld naar het nieuwe studiejaar, slechts de helft van het collegegeld hoeven te betalen voor de korte periode dat ze in het nieuwe studiejaar moeten studeren en geen vergoeding krijgen voor de lopende jaar. En dat is onterecht, zegt LSVb-voorzitter Ama Boahene tegen de krant.

De vakbond opent daarom een ​​hotline voor het verzamelen van klachten, die zij aan het ministerie wil voorleggen.